Volledig scherm
© ANP

Duel tussen Feyenoord en Vitesse verplaatst naar maandagavond

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse is verplaatst naar maandagavond 20.00 uur. Dat maakten beide clubs vandaag bekend.

Vanwege de staking van de politie kan het duel zondagmiddag geen doorgang vinden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam besloot gisteren het duel te verbieden, omwille van de veiligheid. Deze actie maakt deel uit van het cao-conflict dat de politievakbonden met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben.  

Ook de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle is zondag doelwit van de politieacties. Dat duel gaat wel gewoon door. Op basis van eerdere ervaringen met wedstrijden tussen beide teams verwacht burgemeester Peter den Oudsten van Groningen geen ongeregeldheden.

De KNVB wilde dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse snel zou worden ingehaald, omdat de laatste speelronde van de eredivisie al op zondag 17 mei gepland staat. Het duel is van belang in de strijd om de derde plaats, die op dit moment in het bezit is van Feyenoord. De club uit Rotterdam verdedigt de laatste twee wedstrijden een voorsprong van drie punten op AZ. Vitesse volgt op vijf punten. De nummer drie van de eindklassering van de eredivisie plaatst zich voor de Europa League en ontloopt de play-offs om deelname aan Europees voetbal.

Kort geding
Feyenoord en Vitesse overwogen eerder stappen te ondernemen om het duel alsnog op zondag te laten spelen. Omdat de clubs niet het vertrouwen hadden in een goede afloop van de zaak.

Feyenoord wil alle financiële schade die de club door het uitstel van de wedstrijd lijdt, gaan verhalen op de politiebonden. Bij Vitesse hebben ruim vijfhonderd fans een kaartje gekocht voor het uitduel.

Supporters die losse entreebewijzen hadden aangeschaft maar er door de verplaatsing niet bij kunnen zijn, kunnen hun geld terugvragen. ,,Feyenoord gaat hoe dan ook financiële schade lijden, dat is duidelijk,'' zegt algemeen directeur Eric Gudde, die eerder dit seizoen ook al de uitwedstrijd tegen PSV zag worden uitgesteld.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement