4
EINDE
1
  • Tonny Vilhena 28'
  • Robin van Persie 33'
  • Sam Larsson 55' 75'
  • Tino-Sven Sušic 58'

Duel tussen Feyenoord en VVV gestaakt na uitvallen lichtmasten

VIDEODe stadionmasten vielen vanavond al in de eerste minuut van de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV uit. Aanvankelijk hoopte men dat het euvel kon worden verholpen, maar na ruim een halfuur wachten, besloot scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd te staken.

,,Het duurt langer dan normaal en dus moeten we de wedstrijd staken, hoe vervelend het ook is’', zei Nijhuis. ,,Het is een avondwedstrijd, je ziet hoe snel het donker wordt. Het probleem is niet gevonden.’'

Het bericht dat de wedstrijd niet meer verder gaat, leidde in het schemerachtige stadion tot gefluit van de fans. Onduidelijk is wanneer het competitieduel wordt gespeeld. ,,Dat is aan de mensen die over veiligheid gaan’', aldus Nijhuis.

Jan van Merwijk, stadiondirecteur van de Kuip, zei bij FOX Sports dat de stroomtoevoer niet het probleem was. ,,Dit is de grootste nachtmerrie voor een stadiondirecteur dat zoiets gebeurt. Heel vervelend voor de mensen. We hebben het probleem gelokaliseerd. We kijken er morgen naar. Het zat niet in de stroomtoevoer. Maar het heeft met de schakeling, de sturing om de verlichting aan en uit te krijgen, te maken’', aldus Van Merwijk.  

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zei dat er overleg was of de eerste minuten zonder licht gespeeld kon worden. ,,Maar het was al wat schemerig. Dat was geen optie. Het is heel vervelend, want wij waren er helemaal klaar voor. Het publiek is de grote verliezer’', aldus Van Bronckhorst bij FOX Sports. 

De spelers van Feyenoord kwamen even terug naar het veld om de fans te bedanken. Via een boodschap op de grote schermen in de Kuip werd de fans opgeroepen het stadion rustig te verlaten. ‘Don’t take me home!’, zongen de trouwe aanhangers die toch nog even blijven zitten. Het meeste publiek verliet het stadion om richting huis te gaan. De massale uitloop leidde wel tot de nodige chaotische taferelen rond het stadion.

Morgen is er overleg tussen Feyenoord, VVV en de KNVB over een nieuwe datum. Dinsdag en woensdag lijken geen optie vanwege Champions League-voetbal. De Europese voetbalbond staat alleen bij hoge uitzondering competitievoetbal toe terwijl er in de CL wordt gespeeld. 

Bekijk hier de reactie van Van Bronckhorst:

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie