Volledig scherm
© reuters

Duitsers overwegen duel met Oranje af te zeggen

UpdateDe oefeninterland tussen Duitsland en Oranje dinsdag in Hannover staat op losse schroeven. Na de gebeurtenissen in Parijs vrijdagavond overwegen de Duitsers het duel af te zeggen.

De Duitse bond DFB laat het besluit om al dan niet tegen Oranje te spelen aan de spelers over. De spelers van Die Mannschaft mogen er een nachtje over slapen en dan zeggen of ze er zin in hebben. ,,We moeten de spelers even de tijd gunnen om de gebeurtenissen in Parijs te laten verwerken'', zei interim-voorzitter Reinhard Rauball op de website van de Duitse voetbalbond. ,,We zullen geen overhaaste beslissing nemen. De spelers gaan nu naar huis, ze zullen vandaag niet trainen. We spreken later met het team. Persoonlijk zou ik graag zien dat de wedstrijd doorgaat, juist om de terroristen hun triomf niet te gunnen'', aldus Rauball.

De Duitse ploeg overnachtte na de terreuraanslagen in Parijs in het Stade de France, waar ze vrijdagavond vriendschappelijk speelden tegen Frankrijk. De spelers wilden na de verschrikkingen in de stad, waarbij meer dan 120 doden vielen, niet meer terug naar hun hotel. De spelers vlogen zaterdagochtend naar Frankfurt. ,,Niemand voelde zich nog veilig in de stad'', aldus teammanager Oliver Bierhoff. ,,De spelers waren de hele nacht angstig en gespannen'', meldde de veiligheidsman van de Duitse selectie.