Volledig scherm
Kyle Ebecilio als speler van FC Twente. © Emiel Muijderman DTCT

Ebecilio vindt onderdak bij NEC

De 23-jarige Kyle Ebecilio krijgt bij NEC de kans aan zijn herstel te werken. De oud-speler van FC Twente die transfervrij is, werd in juni van dit jaar getroffen door een zenuwaandoening.

De centrale middenvelder is hersteld van die aandoening. Door een intensief traject te volgen onder begeleiding van de medische staf van NEC wil hij zich weer klaarstomen voor het profvoetbal. Het is de bedoeling dat de Rotterdammer op termijn aansluit bij Jong NEC.

Syndroom

Ebecilio werd in de zomer van 2016 getroffen door een andere ziekte, het zeldzame Syndroom van Guillian Barré. Het lichaam had een afweerreactie tegen zijn eigen zenuwcellen. De voetballer had onder meet last van krachtverlies en motorische problemen in de benen en voeten.

Na zijn herstel van het Syndroom van Guillian Barré speelde de middenvelder de eerste helft van vorig seizoen negen wedstrijden voor Jong FC Twente. In maart 2017 is zijn contract ontbonden.

Arsenal

Ebecilio maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Arsenal. Daar kwam hij niet verder dan het tweede elftal. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij naar FC Twente. Na twee jaar werd hij een half seizoen verhuurd aan Nottingham Forrest en vervolgens een half seizoen aan ADO Den Haag.