Volledig scherm
ADO Den Haag juicht na weer een treffer tegen FC Utrecht. © BSR Agency
5
EINDE
0
  • Lex Immers 11' 90'
  • Aaron Meijers 36'
  • Danny Bakker 37'
  • Tomáš Necid 83'

Effectief ADO vernedert slordig FC Utrecht

ADO heeft zaterdagavond met opvallend veel gemak FC Utrecht verslagen. In Den Haag werd het maar liefst 5-0, waardoor de ploeg van trainer Fons Groenendijk verder afstand nam van de onderste plekken.

Door Yorick Groeneweg

Meer dan eens liet ADO Den Haag dit seizoen punten liggen, waardoor het langer dan nodig tussen de degradatiekandidaten bleef hangen. Eén van de oorzaken? Een gebrek aan scorend vermogen. Zo niet zaterdagavond. De ploeg van trainer Fons Groenendijk leunde nog steeds op de creativiteit van Nasser El Khayati en de snelheid van Sheraldo Becker, maar was – via anderen – dodelijk effectief.

Via Lex Immers bijvoorbeeld. Na tien minuten kreeg de naar de aanval doorgeschoven middenvelder de bal via FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zo voor zijn voeten. Het was direct raak. Terwijl FC Utrecht na de 1-0 kans op kans miste, scoorde ADO ook uit mogelijkheid twee en drie.

Het waren niet alledaagse doelpuntenmakers. In de 36ste minuut linksachter Aaron Meijers, zestig tellen later verdedigende middenvelder Danny Bakker. Opeens kwam er een orkaan van geluid uit het volgepakte Cars Jeans Stadion. ‘Dickie neem je rotzooi mee’, zong de fanatiek aanhang op Midden-Noord plagerig naar Advocaat, die na vier uitzeges met FC Utrecht op een rij weer eens verloor.

Sprong veilige middenmoot

Volledig scherm
ADO viert feest. © BSR Agency

Terwijl Advocaat zich langs de lijn opwond, maakten opluchting en enthousiasme zich meester van het de laatste tijd zelden verwende Haagse publiek. Maar liefst zes wedstrijden op een rij won ADO niet, waardoor het de sprong naar de veilige middenmoot maar niet kon maken. Door de triomf van zaterdagavond, die door late treffers van Tomas Necid en opnieuw Immers extra glans kreeg, is dat een heel stuk dichterbij.

Feest bij ADO Den Haag