Volledig scherm
PEC Zwolle speler Younes Namli (L) in gesprek met coach John van 't Schip © ProShots

Ehizibue helpt PEC aan simpele oefenzege op Duitse club

PEC Zwolle heeft, een week voordat het de competitie hervat tegen NAC, een overtuigende oefenzege geboekt op SportFreunde Lotte. Kingsley Ehizibue was tegen de club uit de 3. Bundesliga direct betrokken bij vier van de vijf treffers: 5-1.

Nadat PEC Zwolle het geplande oefenduel tegen Sparta afgeblazen zag worden, omdat Dick Advocaat geen trek had in een vriendschappelijke ontmoeting met de een club uit dezelfde competitie, vond de nummer vier van de eredivisie in SportFreunde Lotte alsnog een sparringspartner. In eigen stadion werd al snel duidelijk dat de nummer vier van de eredivisie van de derdedivisionist, die vorig seizoen nog stuntte in het Duitse bekertoernooi, weinig te duchten had. De eerste Zwolse aanval leverde binnen een minuut al een treffer op toen Chris Reher een lage voorzet van Ehizibue in eigen doel werkte. De rechtsback van PEC was in de eerste helft ook aangever bij de doelpunten van Terell Ondaan en Mustafa Saymak.

Ehizibue tekende kort na rust zelf voor de vierde treffer van PEC Zwolle. De spijkerharde Duitsers, die het oefenduel ook met tien man eindigden, deden nog wat terug toen een voorzet van Kevin Freiberger via de binnenkant van de paal binnenviel. Ruben Ligeon tilde de marge een minuut later weer naar vier doelpunten. De stagiair, met wie PEC in gesprek is over een dienstverband, profiteerde van een blunder van de Duitse doelman en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Tegen Lotte keerde de van een gebroken sleutelbeen herstelde en door AZ begeerde Philippe Sandler terug in de basis bij PEC. Dat ging ten koste van Erik Bakker. De Zwollenaren hervatten op zaterdag 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen NAC.