Volledig scherm
PEC Zwolle speler Younes Namli (L) in gesprek met coach John van 't Schip © ProShots

Ehizibue helpt PEC aan simpele oefenzege op Duitse club

PEC Zwolle heeft, een week voordat het de competitie hervat tegen NAC, een overtuigende oefenzege geboekt op SportFreunde Lotte. Kingsley Ehizibue was tegen de club uit de 3. Bundesliga direct betrokken bij vier van de vijf treffers: 5-1.

Nadat PEC Zwolle het geplande oefenduel tegen Sparta afgeblazen zag worden, omdat Dick Advocaat geen trek had in een vriendschappelijke ontmoeting met de een club uit dezelfde competitie, vond de nummer vier van de eredivisie in SportFreunde Lotte alsnog een sparringspartner. In eigen stadion werd al snel duidelijk dat de nummer vier van de eredivisie van de derdedivisionist, die vorig seizoen nog stuntte in het Duitse bekertoernooi, weinig te duchten had. De eerste Zwolse aanval leverde binnen een minuut al een treffer op toen Chris Reher een lage voorzet van Ehizibue in eigen doel werkte. De rechtsback van PEC was in de eerste helft ook aangever bij de doelpunten van Terell Ondaan en Mustafa Saymak.

Ehizibue tekende kort na rust zelf voor de vierde treffer van PEC Zwolle. De spijkerharde Duitsers, die het oefenduel ook met tien man eindigden, deden nog wat terug toen een voorzet van Kevin Freiberger via de binnenkant van de paal binnenviel. Ruben Ligeon tilde de marge een minuut later weer naar vier doelpunten. De stagiair, met wie PEC in gesprek is over een dienstverband, profiteerde van een blunder van de Duitse doelman en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Tegen Lotte keerde de van een gebroken sleutelbeen herstelde en door AZ begeerde Philippe Sandler terug in de basis bij PEC. Dat ging ten koste van Erik Bakker. De Zwollenaren hervatten op zaterdag 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen NAC.  

  1. Eredivisie klapt voor Thy, ook Svensson en Doan oogsten applaus

    Eredivisie klapt voor Thy, ook Svensson en Doan oogsten applaus

    Elke speelronde in de eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. In het weekend waarin aanvaller Lennart Thy ontbrak in de wedstrijdselectie van VVV voor het duel met PSV om zo als donor bij te kunnen dragen aan een stamceltransplantatie, oogstten ook AZ-back Jonas Svensson en FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan in een onderling duel veel lof. Beide spelers kregen voor hun optreden in Alkmaar een 8 van ons.