Volledig scherm
Het stadion van ADO Den Haag. © anp

Eigenaar Wang van ADO belooft alsnog te betalen

  In de soap rond het noodlijdende ADO Den Haag gloort een sprankje hoop voor de Haagse voetbalclub. De Haagse wethouder Tom de Bruijn (financiën, D66) stelde vanavond in een raadsdebat over de financiële problemen bij de voetbalclub dat clubeigenaar Hui Wang alsnog aan zijn betalingen gaat voldoen.

De club komt 1,3 miljoen euro tekort, geld dat in twee termijnen zou worden voldaan door de Chinese grootaandeelhouder. Zou dat voor 18 december, de dag van de aandeelhoudersvergadering, niet binnen zijn, dan dreigt een rampscenario en een teruggang naar de zorgelijke categorie I van de licentiecommissie.

Dinsdag, een dag nadat ADO de financiële zorgen wereldkundig maakte, landde Terry Wang, de zoon van Hui Wang, in Nederland samen met de financiële manager van United Vansen, het sportmarketingbedrijf dat de aandelen van ADO beheert. Onmiddellijk voerde Wang jr. koortsachtig overleg met de directie van ADO Den Haag.

,,Gelukkig zijn er nu gesprekken gevoerd. Opnieuw heeft hij (Wang; red.) beloofd dat de eerste twee stortingen op heel korte termijn zullen plaatsvinden. Of dat ook gebeurt weet ik niet," stelt De Bruijn die begrepen heeft dat Wang op 18 december op de aandeelhoudersvergadering zal zijn. ,,Dat horen we uit China, maar ik kan dat niet garanderen. De vorige keer beloofde hij dat ook, toen was hij er niet."

De gemeente Den Haag en de directie van de club voeren 'grote druk' uit op de Chinees, zodat hij alsnog over de brug komt met het beloofde geld. Ook de fans hebben hun zorgen geuit in een open brief aan Wang die is uitgenodigd om op 14 december tekst en uitleg te geven in het supportershome.

De gemeente heeft een 'gouden aandeel'  in ADO Den Haag, de wethouder maakt zich zorgen over de financiële situatie bij de club nu Wang zijn verplichtingen niet nakomt. Als de beloofde miljoenen 18 december niet binnen zijn dreigen er grote problemen voor de club. De wethouder wilde niet vooruitlopen op vragen of de gemeente ADO dan een injectie geeft.