Ruud Boymans in 2016
Volledig scherm
Ruud Boymans in 2016 © pro shots

Einde seizoen voor Boymans, toekomst in Utrecht onzeker

Ruud Boymans komt dit seizoen door een moeizame revalidatie niet meer in actie voor (Jong) FC Utrecht. De 28-jarige spits werd in februari teruggehaald naar de Galgenwaard na een avontuur in het Midden-Oosten en tekende tot het einde van dit seizoen. Het is nog maar de vraag of de samenwerking wordt doorgetrokken naar de volgende jaargang.

Door Tim Reedijk

Boymans scoorde van 2014 tot 2016 liefst negentien keer in 24 eredivisieduels voor FC Utrecht. Zijn lucratieve overstap naar Al-Shabab liep uit op niets uit en dus besloot FC Utrecht hem terug te halen naar de Galgenwaard. Via het beloftenelftal hoopte de club hem blessurevrij en wedstrijdfit te krijgen en vervolgens klaar te stomen voor de slotfase van dit seizoen.

De revalidatie van Boymans verloopt echter stroef. De spits volgt door complicaties in zijn herstel een ander traject en daarmee is het zeker dat hij dit seizoen geen minuten meer voor de beloften van Utrecht gaat maken.

Boymans tekende in februari een contract tot het einde van het seizoen, logischerwijs een soort prestatiecontract. Volgens de club ‘ligt alles nog open’ wat betreft een eventuele langere samenwerking met de aanvaller.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.