Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Einde seizoen voor Kramer door schorsing van zeven duels

De aanklager betaald voetbal heeft Michiel Kramer voor zeven duels geschorst. Dat betekent dat de spits van Sparta dit seizoen niet meer in actie komt voor Sparta, ook niet wanneer die club de nacompetitie in gaat. 

Kramer beging zaterdag in de met 7-0 verloren uitwedstrijd van Sparta tegen Vitesse een grove overtreding op Alexander Buttner van de Arnhemmers. Met twee benen gleed hij in op het hoofd van de verdediger. Arbiter Kevin Blom stuurde Kramer onmiddellijk van het veld. Buttner, die ook een overtreding beging, werd met geel bestraft.

Michiel Kramer: ,,Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan.”

Namens de club reageert directeur Manfred Laros: ,,Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie. We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie. Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC aanstaande woensdag.”

Sparta staat zeventiende op de ranglijst. Het gat met hekkensluiter FC Twente is vier punten. De Tukkers spelen morgenavond al. PEC Zwolle is dan de tegenstander in de Grolsch Veste. De Rotterdammers trappen woensdag om 20.45 uur af tegen NAC.