Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Einde seizoen voor Kramer door schorsing van zeven duels

De aanklager betaald voetbal heeft Michiel Kramer voor zeven duels geschorst. Dat betekent dat de spits van Sparta dit seizoen niet meer in actie komt voor Sparta, ook niet wanneer die club de nacompetitie in gaat. 

Kramer beging zaterdag in de met 7-0 verloren uitwedstrijd van Sparta tegen Vitesse een grove overtreding op Alexander Buttner van de Arnhemmers. Met twee benen gleed hij in op het hoofd van de verdediger. Arbiter Kevin Blom stuurde Kramer onmiddellijk van het veld. Buttner, die ook een overtreding beging, werd met geel bestraft.

Michiel Kramer: ,,Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan.”

Namens de club reageert directeur Manfred Laros: ,,Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie. We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie. Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC aanstaande woensdag.”

Sparta staat zeventiende op de ranglijst. Het gat met hekkensluiter FC Twente is vier punten. De Tukkers spelen morgenavond al. PEC Zwolle is dan de tegenstander in de Grolsch Veste. De Rotterdammers trappen woensdag om 20.45 uur af tegen NAC.

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.