Volledig scherm
Mounir El Hamdaoui. © pro shots

El Hamdaoui tekent contract tot einde van seizoen bij AZ

Mounir El Hamdaoui speelt de rest van het seizoen bij AZ. De Marokkaanse spits tekende dinsdag een contract tot de zomer van 2016, meldt de club op zijn website.

El Hamdaoui trainde al enige weken mee bij AZ om zijn conditie op peil te houden. De spits die in het seizoen 2008/09 met 23 doelpunten een groot aandeel had in het kampioenschap van de Alkmaarders hoopte aanvankelijk op een buitenlandse club. Toen interesse uitbleef, tekende El Hamdaoui alsnog bij AZ.

Hij is eventueel pas na de winterstop speelgerechtigdin de Europe League. In de Eredivisie kan El Hamdaoui al wel uitkomen voor AZ. Hij kan mogelijk zondag al debuteren voor AZ in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

,,We zijn blij dat we onze selectie hebben kunnen versterken met Mounir El Hamdaoui'', reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart. ,,De afgelopen tijd hebben we op het trainingsveld gezien dat hij nog ontzettend scherp en gretig is. Hij wil dit seizoen bij AZ laten zien wat hij nog allemaal in zijn mars heeft. Voor ons betekent zijn komst een kwaliteitsimpuls van de selectie, zowel op voetbaltechnisch gebied als op het vlak van ervaring overbrengen op onze talenten.''

El Hamdaoui speelde van 2007 tot en met 2010 ook al voor AZ. Daarna vertrok de spits naar Ajax, waar hij een moeizame relatie onderhield met trainer Frank de Boer. El Hamdaoui kon de afgelopen drie jaar niet overtuigen bij Fiorentina en Malaga. Hij was sinds de zomer transfervrij.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement