Volledig scherm
© ANP Pro Shots

El Khayati terug bij ADO voor thuisduel met De Graafschap

ADO Den Haag kan dit weekeinde weer beschikken over Nasser El Khayati. De aanvallende middenvelder ontbrak afgelopen weekeinde vanwege een spierblessure, maar trainer Fons Groenendijk gaat ervan uit dat hij zijn topscorer morgenavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap weer kan inzetten.

Door Yorick Groeneweg

Met tien doelpunten en vier assists is Nasser El Khayati dit seizoen van enorme waarde voor ADO Den Haag. Er werd afgelopen weekeinde in de uitwedstrijd tegen Ajax dan ook geen risico met hem genomen toen hij in aanloop naar dat duel niet helemaal fit was. Na een week waarin El Khayati weer volledig heeft kunnen trainen, twijfelt Fons Groenendijk er niet aan of hij zijn topscorer weer moet opstellen.

ADO kan het rendement van de spelmaker ook goed gebruiken, schetst de ADO-trainer. ,,We moeten meer scoren, daar schort het tot nu toe aan”, vindt Groenendijk, die eerdere thuiswedstrijden tegen FC Emmen (1-2) en NAC (1-1) aanhaalde als voorbeelden voor hoe het morgen niet moet tegen de nummer 17 van de eredivisie. ,,Dat we daar punten hebben laten liggen, daar hikken we nu nog tegenaan. Om dat te voorkomen, moeten we morgen scherp voor het doel zijn.”