Volledig scherm
Abdenasser El Khayati © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

El Khayati verkiest langer verblijf bij ADO boven vertrek naar Midden-Oosten

Ondanks een unieke eerste competitiehelft met twaalf doelpunten en vijf assists maakt Nasser El Khayati dit seizoen vol overtuiging af bij ADO Den Haag.

Het was tot het laatste moment van de transfertermijn spannend, zou Nasser El Khayati blijven? Fons Groenendijk wachtte het sluiten van de markt gisteravond niet af. Bij de trainer gingen om elf uur de luiken dicht. De dag daarna zou hij wel merken of zijn sterspeler weer op het veld zou staan. ,,Ik ben lekker naar mijn bedje gegaan en heb denk ik niets gemist. Beste speler of niet, ik moet toch slapen.”

Uitgerust stond hij vandaag op in een witte wereld, waarin veel nog was zoals de dag ervoor. Toen hij om elf uur de training liet beginnen, stond ook El Khayati op het veld. ,,Dat hij hier nog is, is goed. Met straks Ricardo Kishna erbij worden we steeds sterker”, aldus de trainer, die Kishna waarschijnlijk bij de wedstrijdselectie haalt voor het thuisduel van zondag met Heracles.

El Khayati ging op Deadline Day later naar bed dan de trainer. ,,Om 1 over 12”, knipoogt de aanvallende middenvelder, om serieus te vervolgen: ,,Ik heb de ambitie altijd gehad, maar ik ga niet ten koste van alles weg. Ik maak liever het seizoen hier af en zie het in de zomer wel. Het Midden-Oosten kwam weer voorbij, maar het was niet interessant genoeg voor mij om daarvoor te kiezen.”