Volledig scherm

Elftal van de Week: de aanval is de beste verdediging

Na de eerste maand in de Eredivisie hebben twee spelers van zich doen spreken: de namen van Dries Mertens (PSV) en Ajacied Christian Eriksen lagen op ieders lippen.

Eriksen kwam zelfs voor allevier de 'edities' van het Elftal van de Week, wat hem 'zomaar' het predikaat Speler van de Maand zou kunnen opleveren. Mertens scoorde daarentegen zes keer en nam een aanvankelijk pover PSV bij de hand.

De twee staan vanzelfsprekend ook in de vierde editie van het AD.nl Elftal van de Week, waarin het opnieuw dringen was. De aanvallende intenties van veel clubs, waaronder FC Twente, PSV, Ajax, AZ, FC Utrecht, sc Heerenveen en Feyenoord, werpen ook in de uitverkiezing hun vruchten af, zodat aanvaller Ola John in het ook al zeer offensieve Elftal van de Week als linkshalf staat geposteerd achter Mertens.

In de spits niet Marc Janko of Kolbeinn Sigthórsson, maar Luuk de Jong die zaterdag op dreef was bij FC Twente. De aanval wordt gecompleerd door de gisteren tegen Feyenoord soms weer ongrijpbare Heerenveen-rechtsbuiten Oussama Assaidi.

Achter het sterkte trio duiken behalve Eriksen en John twee debutanten op: Evander Sno van RKC (thuisdebuut met basisplaats) en Rodney Sneijder van FC Utrecht.

In de defensie van het Elftal van de Week zijn plaatsen ingeruimd voor AZ-verdediger Nick Viergever, die de score in Euroborg opende en de weg voor Alkmaarders plaveide naar een knappe uitzege (0-3), FC Utrecht-debutant Daan Bovenberg en de beste Groninger tegen AZ, Lorenzo Burnet. Het drietal staat voor ADO-goalie Gino Coutinho.