Volledig scherm
© Pro Shots

Elia maakt rentree bij winnend Jong Feyenoord

Eljero Elia heeft vanavond ruim een uur meegedaan met de thuiswedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong ADO Den Haag. Het was zijn eerste optreden na zijn schouderoperatie in augustus.

,,Voor mijn gevoel heb ik de test goed doorstaan'', liet Elia na afloop weten. ,,In de rust vroegen de trainers of ik nog door kon spelen. Hoe langer je kan spelen, hoe beter, zeiden ze. Ik had geen pijn en wilde niks liever. Eindelijk weer voetballen, dat is het allerbelangrijkste voor mij.'' Na 62 minuten werd de vleugelaanvaller, die twee weken geleden aansloot bij de groepstraining van de A-selectie, afgelost door Rashaan Fernandes.

Jong Feyenoord won in Rotterdam met 2-1. Namens Feyenoord kwam Dylan Vente tot scoren. Dennis van der Heijden zette de uitploeg knap op gelijke hoogte met een boogbal over doelman Justin Bijlow. Simon Gustafson zorgde vlak voor tijd weer voor een Rotterdamse voorsprong met een schot met rechts.

Competitiewedstrijd
In de eerste competitiewedstrijd in en tegen FC Groningen (0-5) kwam Elia nog drie keer tot scoren. In dat duel liep hij echter ook de blessure aan zijn schouder op. Zondag speelt de nog foutloze koploper uit Rotterdam in De Kuip de klassieker tegen Ajax. Mogelijk is Elia bij die topper weer van de partij bij Feyenoord. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer meedoen, maar ik weet ook dat het team uitstekend presteert. Dat betekent dat ik aan de bak moet. De trainer weet wat hij aan me heeft en als hij me nodig heeft, zal ik er staan.''

Volledig scherm
© Pro Shots
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement