Volledig scherm
Urby Emanuelson. © ANP Pro Shots

Emanuelson: Misschien werden we een beetje naïef

Natuurlijk, Urby Emanuelson was na het verlies van FC Utrecht bij Willem II (3-2) vooral teleurgesteld. Maar hij stond bij afwezigheid van Yassin Ayoub wel weer eens in de basiself van trainer Jean-Paul de Jong én hij liet zich gelden met twee assists.

Door Tim Reedijk

Utrecht leidde tot de 39ste minuut comfortabel met 0-2. Niets aan de hand, zou je zeggen. ,,Zeker als je die fase kijkt, is het balen dat we hier niet winnen. Ik ben blij met mijn inbreng bij de doelpunten, maar dat we hier met lege handen staan is doodzonde.”

Emanuelson gaf eerst een piekfijne voorzet op Gyrano Kerk; even later vond hij een gaatje om de scorende Sander van de Streek aan te spelen. Twee assists dus voor de man die in zijn voorgaande 41 eredivisieduels maar één keer de aangever was bij een doelpunt. Na die goede fase kantelde Willem II plots de wedstrijd met drie werelddoelpunten.

Slordiger

,,Misschien werden we een beetje te naïef”, aldus de oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan. ,,Het ging zo makkelijk, dus we werden iets slordiger. Willem II strafte dat goed af. En die vrije trap (van Thom Haye, red.). Zo maakt ‘ie hem nooit meer. Echt een geweldig doelpunt. Misschien wint de gelukkigste wel, ja. Een gelijkspelletje was ook wel terecht geweest en misschien hadden we een penalty moeten krijgen. Wij hadden de pech dat het bij hen wel goed viel.”

Het drassige veld en de aanhoudende regen maakte het moeilijk voor FC Utrecht erkent ook Emanuelson. ,,Het werd steeds lastiger voetballen omdat het bleef regenen. In de tweede helft kwamen er veel lange ballen, was het vechten en hopen dat ‘ie een keer goed zou vallen. Maar dat gebeurde niet.”