Volledig scherm
© ANP

'Engelaar tekent binnen 48 uur bij FC Twente'

De komst van Orlando Engelaar bij FC Twente wordt binnen 48 uur definitief afgerond. Dat meldde FOX Sports vandaag tijdens het competitieduel tussen FC Twente en FC Utrecht.

Volledig scherm
© ANP

Twente moest wachten op toestemming van de KNVB voor de komst van Engelaar. De Tukkers staan namelijk onder curatele en voor uitgaven boven de 50.000 euro is daarom goedkeuring nodig van de voetbalbond.

Maar Twente heeft een oplossing gevonden voor dit probleem. Op papier krijgt de boomlange middenvelder een salaris onder de 50.000 euro. Maar door middel van bonussen kunnen de Tukkers de 35-jarige Engelaar toch een redelijk loon bieden.

Engelaar traint al enkele weken mee met de selectie van Twente. En hij wist zijn meerwaarde te bewijzen. 'Engelaar kan waardevol zijn voor onze jeugdige selectie. We hebben nog moeite om de concentratie vast te houden. Er is niemand die dan opstaat en het elftal bij de les houdt. Engelaar is een speler die de klappen van de zweep wel kent', zei Twente-coach Alfred Schreuder eerder over de ervaren speler.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.