Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Emmen bereiden zich voor op de eerste wedstrijd tegen Sparta. © Andre Weima

‘We lopen hier dan wel achter, maar dat is onze kracht’

FC EmmenFC Emmen is nog twee play-offwedstrijden (tegen Sparta) verwijderd van de eredivisie. Het zou een primeur zijn in de clubgeschiedenis. Reportage vanaf de knusse Oude Meerdijk.

Volledig scherm
© ANP

Door Daniël Dwarswaard

 Michel van Oostrum (51), topscorer aller tijden van FC Emmen, opent over een paar weken zijn eigen pannenkoekenrestaurant in Lelystad. Dat wilde hij, voorheen doelpuntenmaker van beroep en twee keer topscorer van de eerste divisie, stiekem al heel lang. Maar in Emmen, waar Van Oostrum 23 jaar woonde, waren al genoeg pannenkoeken te koop. Dus verhuisde hij naar de Flevopolder, waar hij ook opgroeide.

Zijn ‘pannenkoekendroom’ is in­direct ook de reden dat Van Oostrum vanavond niet in Emmen op de tribune zit, maar bij Almere City. Juist, uitgerekend die andere stuntploeg in de play-offs voor promotie. ,,Ja, dat verzin je vooraf niet. Mijn maat en zakenpartner komt altijd bij Almere en ik ga vaak met hem mee. Nu ook. Maar ik volg Emmen nog wel op de voet, hoor.’’

En los daarvan: de clubicoon is stiekem áltijd in stadion de Oude Meerdijk. In het kleine museumpje is Van Oos­trums karakteristieke stekeltjeskapsel van toen namelijk prominent op beeld aanwezig.