Volledig scherm
© ANP, EPA

Erik ten Hag kan in mooi rijtje komen

Trainer Erik ten Hag schaart zich in een mooi rijtje als Ajax zich morgen ten koste van Tottenham Hotspur voor de finale van de Champions League plaatst. Hij treedt dan in de voetsporen van Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard, de Nederlandse trainers die ook de eindstrijd behaalden.

Italië heeft vijf verschillende trainers die minimaal één finale van de Champions League achter hun naam hebben staan, Spanje en Duitsland vier.

Ajax speelde twee keer eerder een finale van de Champions League. In 1995 werd AC Milan verslagen (1-0) en een jaar later nam Juventus de strafschoppen beter na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (1-1). Ajax won de Europa Cup 1 in 1971, 1972 en 1973 en verloor de finale van de voorloper van de Champions League in 1969. Feyenoord won een jaar later de Europa Cup 1 na winst tegen Celtic.

Alleen Real Madrid (13 keer), AC Milan (7), Bayern München (5), Liverpool (5) en FC Barcelona (5) werden vaker Europees kampioen dan de club uit Amsterdam.

Bekijk hieronder de persconferentie met Erik ten Hag en Daley Blind: