Volledig scherm
Evander Sno. © Proshots

Evander Sno zet punt achter loopbaan

Evander Sno heeft zijn nog een jaar doorlopende contract bij RKC Waalwijk vanmorgen laten ontbinden. De reden is dat hij privé een zware tijd achter de rug heeft en zijn aandacht meer op zijn gezin wil richten.

Het dagelijks op en neer rijden van Amsterdam naar Waalwijk beschouwt hij als een te zware belasting. Trainer Peter van den Berg lichtte voor de training de selectie van RKC over het besluit in.

Volledig scherm
Evander Sno. © Erwin Spek

De 30-jarige middenvelder zet voorlopig een punt achter zijn betaald voetballoopbaan, al sluit hij niet uit dat hij in de buurt van Amsterdam als amateur terugkeert op de velden. Sno was sinds de winterstop aan zijn derde periode bij de Waalwijkse club bezig. Hij speelde ook voor Feyenoord, NAC, Ajax, Celtic, Bristol City, NEC en Westerlo. Sno kwam vijftien keer uit voor Jong Oranje en speelde vier keer voor het Olympisch team.

RKC zal het vrijgekomen budget niet aanwenden om een vervanger voor Sno te halen. De selectie telt met Serginho Greene, Roel van de Sande, Philippe van Arnhem, Daan Rienstra, Nikky Baggerman en Noel de Graauw voldoende middenvelders. De club zoekt vooral nog versterking voor de aanval.