Volledig scherm
© pro shots

Excelsior geeft Feyenoord in De Kuip huiswerk mee

UpdateFeyenoord is het jaar begonnen met een oefenzege op Excelsior. Tonny Vilhena schoot zijn club uit een vrije trap enkele minuten voor tijd naar de winst. Daardoor eindigde de Rotterdamse derby in De Kuip in een 1-0 zege voor de thuisclub.

Volledig scherm
© anp

De wedstrijd werd gespeeld in het kader van het jubileumjaar van de Daniël den Hoed Stichting.

Bij Feyenoord ontbrak de licht geblesseerde doelman Erwin Mulder. In de eerste helft werd hij vervangen door de Griek Kostas Lamprou, na de hervatting door Ronald Graafland. Trainer Ronald Koeman liet in de ontmoeting vrijwel al zijn beschikbare selectiespelers opdraven.

Bij Feyenoord maakten Samuel Armenteros en Miquel Nelom hun opwachting. Beide spelers zijn hersteld van blessures. Veder liet Koeman de jeugdspelers Rick Dekker en Rodney Lopes Cabral voor de eerste keer meedoen. Feyenoord hervat het seizoen over 2 weken met een wedstrijd tegen FC Utrecht.

'Van het duel met Excelsior hebben we in elk geval geleerd dat we er nog niet klaar voor zijn', zo keek Koeman alvast vooruit op de tweede helft van het seizoen. 'We hebben nog veel werk te doen de komende periode. Daar gaan we mee aan de slag.'