Volledig scherm
Excelsior viert een van zijn treffers. © BSR Agency
4
EINDE
2
  • Jeffry Fortes 22'
  • Ricardo van Rhijn 51'
  • Luigi Bruins 60'
  • Elías Már Ómarsson 66'
  • Teun Koopmeiners 30'
  • Bjørn Johnsen 70'

Excelsior vol vertrouwen richting play-offs

Precies op tijd is Excelsior op stoom. Op de slotdag van de eredivisie versloegen de Kralingers AZ met 4-2. Het geloof en het zelfvertrouwen is net voor de play-offs – waar RKC Waalwijk wacht – weer helemaal terug bij de ploeg van Ricardo Moniz.

Door Wesley van Oevelen

‘Writing history’. Dit waren de woorden die het mediateam gebruikte om supporters van Excelsior voor dit seizoen over te halen een seizoenkaart aan te schaffen. Voor het eerst in de clubhistorie kan de bescheiden Rotterdamse club zes achtereenvolgende seizoenen actief zijn op eredivisieniveau. Het ironische aan de situatie is dat juist RKC Waalwijk de Kralingers in die missie kan stoppen. In Waalwijk, waar het Rotterdamse succesverhaal nota bene begon, is de ploeg van trainer Fred Grim de eerste tegenstander in de play-offs.

Volledig scherm
© BSR Agency

Net op tijd is het goede gevoel teruggekeerd bij Excelsior. Trainer Ricardo Moniz, die de tussentijds opgestapte Adrie Poldervaart opvolgde, laat zijn ploeg niet alleen weer geloven in een goede afloop, maar ook scoren. Weken achter elkaar had Excelsior moeite om het net te vinden. Tegen Heracles in Almelo was het al vijf keer raak, woensdagavond bezorgden Jeffry Fortes, Ricardo van Rhijn (eigen doelpunt), Elías Már Ómarsson AZ-coach John van den Brom een afscheid om snel te vergeten.