Volledig scherm
Achilles is aan een goede reeks wedstrijden bezig. © ProShots

Extra maatregelen bij kelderkraker Achilles - Dordrecht

Het cruciale degradatieduel van FC Dordrecht met Achilles ‘29 vanavond in het Gelderse Groesbeek is voor burgemeester Mark Slinkman aanleiding voor grote veiligheidsmaatregelen. Hij houdt rekening met ongeregeldheden door de ‘emoties, spanningen en belangen’ rond de confrontatie.

De burgemeester van de gemeente Berg en Dal heeft het duel bestempeld tot risicowedstrijd. Hierdoor is er extra politie aanwezig, vindt er constant overleg plaats met de politie in Dordrecht en wordt een speciaal uitvak geplaatst in het stadion om bezoekende supporters te scheiden van fans van Achilles ’29.

,,Midden in het seizoen zou dit een normale wedstrijd zijn geweest, maar de spanning en belangen rond deze wedstrijd nopen tot deze maatregelen’’, zegt woordvoerder Erik van Gelderen namens de Gelderse burgemeester. ,,Er staat veel op het spel. De kans op teleurstellingen is groot bij één van beide partijen, ook al zijn er nu nog geen verontrustende signalen.’’

Voor supporters van FC Dordrecht heeft het besluit van burgemeester Slinkman nare gevolgen. Zo zijn alle bezoekende aanhangers verplicht om met de bus naar de Gelderse plaats te reizen.

Het gat tussen Achilles en Dordrecht is nog maar drie punten, al hebben de Groesbekers een veel slechter doelsaldo. Na vanavond zijn er nog twee wedstrijden te spelen. De nummer 20 aan het einde van het seizoen degradeert naar de Tweede Divisie.