Volledig scherm
Naoufal Bannis (m) in actie tegen PSV. © BSR Agency

Extra straf voor Clasie, Bannis bij selectie Feyenoord

De 17-jarige Naoufal Bannis is door Giovanni van Bronckhorst toegevoegd aan de wedstrijdselectie van Feyenoord. De spits uit het hoogste jeugdelftal moet bijspringen omdat Nicolai Jørgensen en Dylan Vente geschorst zijn. Robin van Persie zal tegen AZ in de punt van de aanval spelen, maar Feyenoord heeft behoefte aan een extra aanvaller.

Jordy Clasie heeft na zijn aanvaring met Van Bronckhorst vorige week zaterdag tegen Heracles niet alleen een boete gekregen van de clubleiding. De huurling van Southampton is ook niet langer de tweede aanvoerder na Van Persie. ,,Zijn actie was niet aanvoerder-waardig, daarom is hij geen tweede aanvoerder meer. Daarmee is voor mij de kous af’’, zegt Van Bronckhorst, die Eric Botteghin nu doorschuift naar de status van tweede aanvoerder.

Dat de trainer, die Jeremiah St. Juste weer op de bank heeft zitten tegen AZ, straks midweeks afscheid neemt van Feyenoord in Limburg tegen Fortuna Sittard zit hem niet dwars. ,,De laatste thuiswedstrijd tegen ADO, dat zal speciaal worden. Of ik overweeg om Van Persie zijn laatste wedstrijd te laten spelen tegen ADO en niet meer tegen Fortuna? Daar heb ik nog niet over nagedacht. We moeten eerst maar eens AZ verslaan. Het gat is vier punten, dus we zijn nog geen derde.’’