Volledig scherm
© BSR Agency

Faber: Begrijpelijke keuze van Zoet

Ernest Faber vindt het begrijpelijk dat Jeroen Zoet de keuze heeft gemaakt om de tweede seizoenshelft bij FC Utrecht te gaan keepen. De doelman raakte onder de in december ontslagen Mark van Bommel zijn basisplaats kwijt en hoopte die onder Faber misschien terug te kunnen krijgen.

,,Ik heb na het trainingskamp in Qatar met Jeroen gesproken. Ik heb uitgelegd wat de plannen waren en wat de bedoeling was. Hij kwam zelf met het verhaal over zijn toekomst naar het EK van komende zomer toe. Daar had hij zijn eigen ideeën over. Ik had graag gezien dat hij hier was gebleven. Maar zeker Jeroen had daar een vrije keuze in", aldus de PSV-trainer, daarmee doelend op de staat van dienst van Zoet bij PSV, waar hij lang onomstreden was.

,,Spelers maken altijd eigen conclusies, dat heb ik zelf als voetballer ook gedaan”, vervolgde Faber. ,,Jeroen heeft daar een verstandige keuze in gemaakt. Ik had drie goede keepers, nu nog twee. Ze mogen van mij allemaal blijven en allemaal keepen. Maar ik kan er maar eentje opstellen. Zondag zal er nog een keeper teleurgesteld zijn. Maar we zijn allemaal professionals.”

Het ligt voor de hand dat Lars Unnerstall zondag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo het doel verdedigt. De Duitser verdrong Zoet in november uit het doel. De andere optie die Faber heeft is Robbin Ruiter. De oud-doelman van FC Utrecht verdedigde tijdens het trainingskamp in Qatar het doel in het duel met Eupen en ook tegen Club Brugge kwam hij nog even in actie. ,,Ik heb iedereen de kans gegeven zichzelf te presenteren”, aldus Faber.