Volledig scherm
ADO voor het duel met Fenerbahçe. © Soccrates

Falkenburg blijft voorlopig eerste keus in de spits bij ADO

ADO haalde voor dit seizoen met Yuning Zhang en Tomas Necid twee spitsen in huis, maar als over een week de eredivisie weer begint dan staat er in Den Haag met Erik Falkenburg opnieuw een van oorsprong aanvallende middenvelder in de punt van de aanval.

Door Yorick Groeneweg

Bij afwezigheid van Bjørn Johnsen stuurde trainer Fons Groenendijk Erik Falkenburg eerder al vaker naar voren. Uit onvrede over Johnsens opvolger Tomas Necid en vanwege de blessure van alternatief Yuning Zhang, viel de ADO-trainer vlak voor de winterstop terug op dat beproefde concept.

Volledig scherm
Erik Falkenburg. © ANP Pro Shots

Met een treffer van Falkenburg tegen Willem II (0-3) en een aandeel in het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord smaakt dat nu naar meer. Groenendijk heeft ook geen reden om een andere speler als nummer 9 aan te wijzen. ,,Erik Falkenburg is op dit moment mijn spits. Daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen. Hij gaat volgende week zaterdag ook gewoon in de thuiswedstrijd tegen VVV spelen”, aldus de trainer tijdens het trainingskamp van ADO in de Turkse badplaats Belek.

Daar kreeg Zhang gisteren in de met 3-1 verloren oefenwedstrijd tegen Trabzonspor overigens een keer de kans om te mogen beginnen. De Chinees scoorde weliswaar tegen de nummer 2 van Turkije, maar zal dus straks als de eredivisie weer begint net als Necid op de bank beginnen. ,,Ik kies niet voor niets voor Falkenburg. Het is ook wel een signaal naar Necid. Zhang komt eraan, maar is ook vaak weg met Jong China.”

Vrijdag in de afsluitende oefenwedstrijd van het winterkamp tegen Medipol Basaksahir zal Falkenburg bij de Hagenaars weer voor doelpunten moeten zorgen. Een hele uitdaging, want de club van Eljero Elia heeft zes punten meer dan Trabzonspor en staat halverwege bovenaan in de Turkse Süper Lig

Volledig scherm
Nasser El Khayati en Erik Falkenburg (rechts). © ANP Pro Shots