Volledig scherm
© pro shots

Fans Roda JC in opstand

Slechte sportieve prestaties, boze supporters, ontevreden medewerkers en een algemeen directeur die onder vuur ligt. Niets blijft Roda JC dit seizoen bespaard. Deze week werd bekend dat algemeen directeur Marcel van den Bunder aanblijft, maar de opstand en chaos lijken alleen maar groter.

Volledig scherm
© pro shots

Kerkrade maakt zich op voor het carnaval, maar wie naar de plaatselijke trots Roda JC kijkt moet constateren dat de vreugde en jolijt ver weg zijn. Er is crisis op het veld én op de burelen. De ploeg staat laatste in de eredivisie en directeur Marcel van den Bunder wordt niet gepruimd door een deel van het personeel.

Terwijl medewerkers bij het Parkstad Limburg Stadion spandoeken verwijderen, met teksten als: 'Marcel rot op', 'met dit beleid raken wij onze club kwijt' en 'met MVDB aan het roer gaan wij naar Telstar on Tour', zitten een paar kilometer verderop in Kaalheide de supporters bij de training.

Morgenavond gaat de geplaagde ploeg op bezoek bij Vitesse. De mentaliteit van de Limburgse koempels zal moeten worden aangesproken om in Arnhem te overleven en sowieso daarna om te ontsnappen aan directe degradatie. Het is vijf voor twaalf.

Het 'lijdend voorwerp' Van den Bunder is ook op het trainingscomplex, waar opvallend meer cameraploegen zijn dan op een normale trainingsdag. Dat is zeker niet alleen voor Roda's nieuwste aanwinst Berry Powel. Spelers, trainer en technisch directeur Leon Vlemmings worden aan de tand gevoeld. Op de meest recente actie richting zijn persoon wil Van den Bunder niet ingaan. 'Ik heb dinsdag besloten om te blijven en ben overgegaan tot de orde van de dag. Dat ik de pispaal ben, het zij zo. Dat is nu niet belangrijk. Er moet rust komen.'

De polonaise zal komend weekeinde heus wel gelopen worden in Zuid-Limburg. Niet dankzij, maar ondanks Roda.

Lees het volledige stuk vandaag in het AD.