Volledig scherm
© anp

Fans van Ajax willen demonstreren in Utrecht

Supporters van Ajax vinden het onbegrijpelijk dat ze op 13 december niet welkom zijn bij de uitwedstrijd van hun club tegen FC Utrecht.

De onafhankelijke AFCA Supportersclub gaat daarom een demonstratie aanmelden voor de binnenstad van Utrecht op 13 december, de wedstrijddag. Een woordvoerster van de gemeente Utrecht laat weten de melding te beoordelen op drie criteria waaraan elke aanmelding tot demonstratie aan moet voldoen: de openbare orde, het verkeer en de gezondheid.

Burgemeester Jan van Zanen van FC Utrecht heeft besloten om geen Ajax-fans toe te laten tijdens de altijd beladen wedstrijd in de Galgenwaard. Hij vreest anders dat hij de veiligheid in het stadion niet kan garanderen. Supporters van Ajax snappen niet dat zij moeten boeten terwijl aanvankelijk de bedoeling was dat fans van FC Utrecht gestraft zouden worden.

Tijdens de vorige editie van FC Utrecht tegen Ajax zongen supporters van de thuisclub namelijk kwetsende liederen. De KNVB oordeelde dat de Bunnikside achter het doel voor straf tijdens de komende editie van het duel leeg moest blijven. FC Utrecht stelde de fans van de bewuste tribune vervolgens wel in staat om kaartjes voor andere vakken te kopen. Volgens burgemeester Van Zanen is het daardoor erg lastig om de veiligheid in de Galgenwaard te garanderen.