Zdravko Kuzmanovic (rechts).
Volledig scherm
Zdravko Kuzmanovic (rechts). © Twitter FC Basel

FC Basel moet tegen PSV ervaren Kuzmanovic missen

PSV hoeft dinsdag geen rekening te houden met middenvelder Zdravko Kuzmanovic van FC Basel. De 31-jarige Serviër heeft een breuk in zijn wervelkolom opgelopen en mist daardoor het tweeluik met de Eindhovenaren in de tweede voorronde van de Champions League.

Kuzmanovic kampte vorig seizoen ook al veelvuldig met blessures. De Serviër, die eerder uitkwam voor onder meer Internazionale en Fiorentina, kwam daardoor slechts tot dertien competitieduels voor FC Basel. Indien fit, kan hij wel op een basisplaats rekenen.

Ook de 18-jarige aanvaller Tician Tushi moet het treffen met PSV aan zich voorbij laten gaan. Ricky van Wolfswinkel is hoogstwaarschijnlijk wél van de partij. De 30-jarige spits speelt sinds 2017 voor FC Basel. Vorig seizoen maakte hij in 42 duels 17 doelpunten. 

Dinsdag (20.00 uur) staat in Eindhoven het eerste duel tussen PSV en FC Basel op het programma. Een week later volgt de return. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.