Volledig scherm
© anp

FC Dordrecht met coach Ernie Brandts Eredivisie in

FC Dordrecht heeft Ernie Brandts als nieuwe trainer aangesteld. De 58-jarige Brandts volgt Harry van den Ham op, die is vertrokken naar FC Utrecht.

Brandts is oud-international en nam in 2008 afscheid als hoofdtrainer van NAC, waarmee hij in dat seizoen als derde eindigde in de competitie. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij clubs uit Iran, Rwanda en Tanzania.

Als speler maakte Brandts faam als verdediger van PSV. Met die club won hij in 1978 de UEFA Cup. Hij kwam 28 keer uit voor Oranje en hij was actief op het WK van 1978 in Argentinië, waar het Nederlands elftal tweede werd.

Bij de naar de Eredivisie gepromoveerde club tekent Brandts een contract voor 1 jaar. De coach liet op de website van FC Dordrecht weten dat hij veel zin heeft om aan de Krommedijk aan de slag te gaan. 'FC Dordrecht is net gepromoveerd, het is een uitdaging om met weinig middelen de club in de hoogste klasse van het betaald voetbal te houden.'

De trainer begint op 23 juni, wanneer het team na de zomerstop de training hervat.

Naast Brandts kondigde FC Dordrecht ook de komst van Mart Lieder aan. De 24-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen voor RKC, dat juist naar de Eerste Divisie is gedegradeerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement