Volledig scherm
© PRO SHOTS

FC Emmen lijkt gered van de ondergang

UpdateFC Emmen is ontsnapt aan een faillissement. De club uit de Jupiler League maakte donderdag bekend de benodigde 500.000 euro bij elkaar te hebben gebracht in een stichting. Daardoor denkt Emmen voorlopig gered te zijn. 'De competitie kan worden uitgespeeld', aldus bestuurslid Ronald Lubbers.

De clubleiding verwacht dat de KNVB het herziene plan van aanpak goedkeurt, waardoor FC Emmen het seizoen kan uitspelen. Lubbers heeft de afgelopen dagen tien investeerders gevonden die ieder 50.000 overmaakten naar de stichting. Daardoor lijkt de proflicentie van FC Emmen gered. De KNVB moet dat nog wel bevestigen.

Emmen komt na dit seizoen met een plan over de toekomst van het betaald voetbal in de stad. De nieuwe algemeen directeur Jacob Paas, opvolger van Gerrit Volkers, moet dat plan mede vorm geven.

De licentiecommissie van de KNVB bestrafte Emmen vorige maand met een aftrek van 6 punten. De ploeg van trainer René Hake staat na 20 wedstrijden op de 16e plaats in de Jupiler League met 13 punten.