Volledig scherm
© pro shots

FC Twente beëindigt contract met Doyen Sports

FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Sports hebben de samenwerking per direct beëindigd. Dat maakte de club uit Enschede dinsdag bekend via de website.

Twente en Doyen sloegen de handen in 2013 ineen. De noodlijdende eredivisionist ontving toen een lening van vijf miljoen euro. ,,Dankzij Doyen kon Twente op dat moment vooruit", licht de club toe.

De investeringsmaatschappij kreeg met de deal de transferrechten van meerdere spelers in handen. Onder andere Dusan Tadic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh waren gedeeltelijk eigendom van Doyen.

FC Twente kwam vorig jaar in de problemen toen bleek dat er sprake was van een geheim aanhangsel in het contract tussen de club en de investeringsmaatschappij. De KNVB wist daar niets van en strafte Twente daar later voor. Op basis van die verklaring(en) is Twente de licentie voorwaardelijk ontnomen, mag het drie seizoenen geen Europees voetbal spelen en kreeg het een boete van 45.000 euro.

Twente trok in maart de jaarrekening over 2014-2015 in vanwege onregelmatigheden rondom de transfer van Dusan Tadic (naar Southampton). De licentiecommissie van de KNVB besloot daarop de geplaagde club drie winstpunten in mindering te brengen. De clubleiding werkt momenteel volgens interim-directeur Onno Jacobs met ,,man en macht'' aan het vereiste crediteurenakkoord. Dat moet vóór 1 mei op tafel liggen, anders dreigt voor FC Twente het verlies van de proflicentie.

De licentiecommissie doet op 9 mei uitspraak over de toekomst van FC Twente.