Calvin Verdonk (links) wordt geknuffeld door uitblinker van vanmiddag: Aitor Cantalapiedra.
Volledig scherm
Calvin Verdonk (links) wordt geknuffeld door uitblinker van vanmiddag: Aitor Cantalapiedra. © BSR Agency
3
EINDE
1
  • Aitor Cantalapiedra 22' 90'+3'
  • Haris Vuckic 68'
  • Adrian Dalmau 59'

FC Twente blijft ongeslagen en bezorgt FC Utrecht tweede nederlaag op rij

FC Twente is FC Utrecht voorbij in de eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo Garcia versloeg de Utrechters vanmiddag met 3-1 en is nog altijd ongeslagen in de eredivisie.

Door Tim Reedijk

FC Utrecht was vanmiddag niet blij met de arbitrage. Want waar scheidsrechter Jeroen Manschot een penalty gaf aan FC Twente in de eerste helft, verzuimde hij dat aan de andere kant te doen. De strafschop voor FC Twente was meer dan terecht: om de slaande beweging van Willem Janssen naar de bal kon niemand heen. Aitor Cantalapiedra, met afstand de gevaarlijkste man in de eerste helft, schoot raak.

Een kwartier later werd Leon Guwara gevloerd in het zestienmetergebied. De VAR bekeek opnieuw de beelden maar Manschot werd niet naar de lijn geroepen. Zodoende maakte de strafschop van Aitor het verschil in een eerste helft met twee behoorlijk gelijkwaardige ploegen, waarbij gezegd moet worden dat FC Twente veel dreigender naar het doel was. En dan met name Aitor, die een handvol kansen kreeg.

Trefzekere invaller

En dus voelde trainer John van den Brom zich voor de tweede wedstrijd op rij genoodzaakt om in de rust aanvallend te wisselen. Ditmaal verving Adrián Dalmau de onzichtbare Patrick Joosten. De Spanjaard scoorde vorige week tegen VVV (1-2 verlies) en deed dat vanmiddag opnieuw op aangeven van Issah Abass. Zoals die goal vorige week uiteindelijk niet beslissend was, was dat ook nu niet het geval.

Haris Vuckic schoot FC Twente na 68 minuten spelen weer op voorsprong toen hij te veel ruimte kreeg in het Utrechtse strafschopgebied en de bal overtuigend in de kruising schoot. De beslissing viel in blessuretijd, toen Guwara zijn tegenstander Aitor vloerde in het strafschopgebied. Na het bestuderen van de beelden trok Manschot rood. De penalty werd opnieuw binnengeschoten door de man van de wedstrijd: Aitor.

Met de overwinning is FC Twente de tegenstander van vanmiddag op voorbij: negen om zeven punten. Het net gepromoveerde FC Twente is na vijf duels nog altijd ongeslagen.

Haris Vuckic knuffelt Calvin Verdonk.
Volledig scherm
Haris Vuckic knuffelt Calvin Verdonk. © BSR Agency
Live Eredivisie
Volledig scherm
Live Eredivisie © AD