Volledig scherm
© anp

FC Twente geeft zwak en angstig NEC pak slaag

UpdateNEC gaat na de 5-2-thuisnederlaag van tegen FC Twente een bange week tegemoet. De Nijmegenaren hadden het geluk dat ook hekkensluiter Roda JC verloor, met 2-1 van FC Groningen. Het onderlinge verschil is daardoor nog steeds 3 punten. NEC krijgt het in de laatste wedstrijd echter zeer lastig uit tegen Ajax, terwijl Roda op bezoek gaat bij het al uitgespeelde Go Ahead Eagles.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Dat de laatste twee wedstrijden van NEC op papier loodzwaar zijn, dat stond van tevoren wel vast. Twente was nog in de race voor plek twee op de ranglijst. De Tukkers moesten dan wel winnen en hopen dat Feyenoord punten verspeelde.

Het zware programma leek de thuisploeg in de beginfase echter nauwelijks bang te maken. Nog voordat iedereen in het stadion goed en wel op zijn plek zat kwam NEC al op 1-0. Kevin Conboy reageerde veel attenter dan de spelers van Twente. De Deen bediende Geoffrey Castillion, die geheel vrijstaand de bal achter doelman Nick Marsman schoot.

Twente nam snel het initiatief over en Quincy Promes had de Tukkers na iets meer dan een kwartier al op gelijke hoogte moeten stellen. Hij stuitte echter op de vuisten van Dennis Gentenaar. Na een half uur was de doelman wel kansloos toen Kyle Ebecilio vrij voor hem opdook en scoorde na een fraaie pass van Youness Mokhtar: 1-1.

Die ruststand was voor NEC nog steeds geen ramp, maar binnen een kwartier in de tweede helft was de situatie ineens totaal veranderd. Eerst was het Wout Brama die knap raak schoot, waarna Dusan Tadic met twee treffers de stand naar 1-4 tilde. Een kwartier voor tijd maakte Jesús Corona er ook nog 1-5 van. Door een eigen doelpunt van doelman Marsman vlak voor tijd werd het nog 2-5.

Het doelsaldo van NEC is nu -28, dat van Roda -26. Als NEC zaterdag verliest bij Ajax en Roda wint bij Go Ahead, dan degradeert de ploeg uit Nijmegen.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-4
FeyenoordFEY
away logo