Volledig scherm
Mateusz Klich. © ProShots

FC Twente haalt Pools international Klich

FC Twente heeft zich versterkt met de Poolse international Mateusz Klich. De 26-jarige middenvelder komt over van 1. FC Kaiserslautern uit de Tweede Bundesliga en tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen.

Volledig scherm
Mateusz Klich als speler van PEC Zwolle in actie tegen FC Twente, mei 2014. © anp

Klich speelde al eerder in de Eredivisie. In het seizoen 2013/2014 kwam hij op huurbasis van Vfl Wolfsburg over naar PEC Zwolle, waarin hij vier keer scoorde in dertig wedstrijden. Met PEC Zwolle won Klich ook de KNVB Beker. Bij Wolfsburg, dat in 2011 een bedrag van 1,5 miljoen betaalde aan zijn eerste club Cracovia, brak Klich nooit door. Vorig seizoen speelde Klich 21 wedstrijden voor Kaiserslautern, waarin hij vier keer trefzeker was. 

Klich is tienvoudig international van Polen. Hij maakte zijn debuut voor de nationale ploeg op 5 juni 2011 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. Op het EK 2016 in Frankrijk was hij niet aanwezig. 

Celina

Donderdag versterkte FC Twente zich al met een andere middenvelder. De 19-jarige Bersant Celina komt op huurbasis over van Manchester City, waarvoor hij vorig seizoen zijn compeititiedebuut maakte tegen Leicester City. De tweevoudig international van Kosovo is een aanvallend ingestelde middenvelder.

Ziyech

Met het aantrekken van twee middenvelders in twee dagen rijst de vraag wat FC Twente van plan is met Hakim Ziyech. De international van Marokko staat nog tot medio 2018 onder contract in Enschede, maar FC Twente kan het geld dat Ziyech oplevert goed gebruiken. Fenerbahçe, de clulb van Dick Advocaat, lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om Ziyech in te lijven.