Volledig scherm
© anp

FC Twente ontslaat Alfred Schreuder

UpdateAlfred Schreuder is zondag ontslagen bij FC Twente. De positie van de trainer werd onhoudbaar vanwege de slechte resultaten. Zaterdag verloor FC Twente met 2-0 bij Heracles Almelo.

Volledig scherm
© ANP

,,Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder. Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt'', aldus voorzitter Aldo van der Laan, die het een moeilijk besluit noemt. ,,Schreuder hebben we leren kennen als een kundig en gedreven trainer. Hij heeft moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden. Daarbij heeft Schreuder zich altijd loyaal getoond aan de club.''

De geboren Barnevelder voetbalde zijn hele leven in Nederland en was in 2007 speler van Twente. Veel langer speelde hij voor RKC Waalwijk (1993-1997) en NAC (1997-2003). Zijn trainerscarrière begon hij bij Vitesse, waar hij in 2009 assistent werd van Theo Bos. Hij verkaste in de zomer van dat jaar naar Twente, waar hij direct kampioen werd aan de zijde van Steve McClaren.

In 2013 werd Michel Jansen trainer bij Twente, met Schreuder aan zijn zijde. De papieren taakverdeling werkte in de praktijk anders. Schreuder bepaalde de koers, maar aangezien hij niet de juiste diploma's had, moest Jansen de titel van trainer dragen. In 2014 werd Schreuder met de juiste papieren op zak daadwerkelijk de hoofdtrainer bij de Enschedese club.

In de Eredivisie werd alleen Alex Pastoor ooit eerder in het seizoen ontslagen. In 2013/2014 werd hij na 3 speelrondes al ontslagen  door NEC. De taken van Schreuder worden in Enschede voorlopig overgenomen door René Hake.

Volledig scherm
© anp