Volledig scherm
Gerard van den Belt © anp

FC Twente stopt ook profscouting

UpdateFC Twente moet ruim 8 miljoen euro bezuinigen om financieel gezond te worden. ,,Een loodzware opgave'', zegt algemeen directeur Gerard van den Belt. De sanering is echter noodzakelijk, want bij een volgende misstap komt de licentie van de club uit Enschede serieus in gevaar. Twente kreeg voor de tweede keer drie punten aftrek omdat het de financiële huishouding niet op orde heeft.

De club uit Enschede kondigde aan ook te stoppen met de aparte afdeling profscouting. De scouting valt voortaan onder de trainersstaf en de nieuw te benoemen technisch directeur. Eerder liet Twente al weten dat het Jong Twente uit de Jupiler League haalt, het vrouwenelftal in een aparte stichting onderbrengt en flink gaat snijden in spelerskosten. ,,We redden het niet door alleen aflopende contracten niet te verlengen; we zullen ook moeten snijden in de vaste contracten, ook bij het kantoorpersoneel'', aldus Van den Belt.

Volgens Van den Belt zijn het moeilijke beslissingen. ,,Het gaat in veel gevallen wel om collega's, mensen die al jaren bij de club werken of zelfs jaren voor de club gespeeld hebben. Maar we nemen ze, omdat ze noodzakelijk zijn. We gaan een zware periode tegemoet, maar financiële gezondmaking heeft absolute topprioriteit''.

FC Twente heeft ook besloten de voor maandag geplande jubileumreceptie in verband met het vijftigjarige bestaan te schrappen. ,,We zijn bezig met een ingrijpende bezuinigingsoperatie. Het lijkt ons niet gepast om dan maandag, ook al is het ingetogen, een receptie te houden'', licht voorzitter Aldo van der Laan toe.