Volledig scherm
Mohammed Ihattaren in duel met Joris van Overeem. © ANP
3
EINDE
0
  • Sander van de Streek 49'
  • Adam Maher 82'
  • Sean Klaiber 90'+3'

FC Utrecht bezorgt rood aangelopen PSV dramatische avond

PSV zag Ajax vanavond met enig fortuin winnen bij RKC Waalwijk, maar verloor vanavond zelf ruim en dik verdiend bij een sterk FC Utrecht (3-0). PSV eindigde de wedstrijd met negen man na twee VAR-ingrepen.

Door Tim Reedijk

Het is dit weekend de eerste keer dat de KNVB een speelronde met communicatie over de VAR op de stadionschermen werkt. In Stadion Galgenwaard werkte dat in elk geval prima vanavond. Twee keer werd Danny Makkelie naar de zijkant geroepen om de beelden te bekijken en tweemaal trok hij terecht de rode kaart. In zes minuten tijd moesten zowel Nick Viergever (68ste minuut) als Jorrit Hendrix (74) inrukken.

Daarmee was alle reële hoop van PSV op een resultaat in Utrecht verkeken. FC Utrecht leidde op dat moment al door een goal van Sander van de Streek, wiens schot via de zeer ongelukkig spelende Viergever achter de kansloze Jeroen Zoet verdween. Die voorsprong kwam FC Utrecht toe. De ploeg trok bij Eindhovens balbezit een muur op en durfde in balbezit te voetballen. In de eerste helft leverde dat een tactisch steekspelletje zonder écht grote kansen op, waarbij het klappende eerbetoon van de Utrecht-fans voor Mohamed Ihattaren die zijn vader onlangs verloor het hoogtepunt was. In de tweede helft zorgde de vroege goal van Van de Streek ervoor dat de wedstrijd opener werd.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - PSV (premium).

PSV kreeg maar moeilijk controle over de wedstrijd en moest na de twee rode kaarten zelfs oppassen dat FC Utrecht geen ruime zege zou neerzetten met alle ruimte die er lag. Daar slaagden de negen overgebleven spelers van Mark van Bommel niet in. Uitgerekend oud-PSV’er Adam Maher schoot fantastisch raak van afstand na 82 minuten spelen en besliste de wedstrijd daarmee definitief. Sean Klaiber maakte er in blessuretijd zelfs 3-0 van. Met de ruime nederlaag, de twee schorsingen die zullen volgen én het dure puntenverlies in de titelstrijd houdt PSV een zeer zware dobber over aan het avondje Utrecht.