Volledig scherm
Gyrano Kerk met links van hem Sean Klaiber en rechts Nick Venema. © BSR Agency

FC Utrecht breekt contract smaakmaker Kerk open

FC Utrecht is erin geslaagd Gyrano Kerk langer aan zich te binden. De 23-jarige aanvaller verlengde zijn contract in Galgenwaard tot medio 2023.

De rappe buitenspeler maakte in dit nog prille seizoen veel indruk. In de eredivisieduels met ADO Den Haag en PEC Zwolle blonk hij uit en ook in het Europa League-tweeluik tegen HSK Zrinjski Mostar liet Kerk zijn klasse zien. ,,Gyrano is een vaste en belangrijke kracht in ons eerste elftal, die zich de voorbije seizoenen geweldig heeft ontwikkeld”, zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. ,,Met zijn power, snelheid en acties is hij een belangrijk wapen in onze aanval.”

De in Amsterdam geboren Kerk werd op zijn zestiende door FC Utrecht weggeplukt bij de gerenommeerde amateurclub Zeeburgia. FC Utrecht had deze zomer geen financiële noodzaak om een klapper op de transfermarkt te maken. Het was daarom altijd de intentie om Kerk te behouden. FC Utrecht zette bij een eventuele transfer in op de hoofdprijs: met minder dan tien miljoen euro zou de club geen genoegen nemen.