FC Utrecht-fans in Galgenwaard.
Volledig scherm
FC Utrecht-fans in Galgenwaard. © ANP Sport

FC Utrecht en Ajax houden storm goed in de gaten

VideoHet is nog niet helemaal zeker of de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax zondag doorgaat. Beide clubs houden de weersverwachting nauwkeurig in de gaten.

Zo'n 1200 Ajax-fans reizen zondag met bussen naar Utrecht. Zij krijgen om 08.00 uur te horen of het duel doorgaat. De wedstrijd begint om 12.15 uur in een uitverkocht stadion van FC Utrecht.

FC Utrecht en Ajax vrezen de zware storm Ciara, die zondag over het land trekt. Aan de kust kan windkracht 10 worden bereikt, met windstoten van ruim 130 kilometer per uur. De KNVB vertelde eerder al de situatie in Alkmaar extra in de gaten te houden. AZ trapt daar zondag om 14.30 uur af tegen Feyenoord.

Vorig jaar augustus stortte een deel van het dak van het stadion van AZ in tijdens een storm. De club uit Alkmaar benadrukte afgelopen week al dat de situatie nu veilig is in Alkmaar.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”