Volledig scherm
© anp
0
EINDE
2
  • Simon Poulsen 33'
  • Robert Mühren 58'

FC Utrecht en Heracles bewaren beste voor het laatst

Nabeschouwing

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben een saaie ontmoeting met een gelijkspel afgesloten (1-1). In een wedstrijd met weinig kansen troffen beide ploegen in de slotfase doel.

Het was niet verwonderlijk dat de clubs zonder doelpunten de rust in gingen in Almelo. Niet verliezen leek voor beide teams belangrijker dan winnen. Bryan Linssen schoot namens de thuisclub in redelijk kansrijke positie naast. Edouard Duplan slaagde er niet in de enige mogelijkheid van FC Utrecht in de eerste helft te benutten.

Het elftal van trainer Rob Alflen is inmiddels wel gewend aan een tussenstand zonder doelpunten halverwege. Het was alweer de veertiende keer dit seizoen dat FC Utrecht de eerste helft van een competitiewedstrijd met 0-0 afsloot. Een dergelijke stand vloekt met de doelstelling die de club in het begin van het seizoen herhaaldelijk formuleerde. FC Utrecht wil het publiek zo graag met aanvallend en spectaculair voetbal vermaken. Heracles was geen schim van de ploeg die vorige week Feyenoord verraste (2-0).

Het publiek vroeg vooral in de tweede helft om meer spektakel. De fans veerden even op toen Brahim Darri door Mark-Jan Fledderus in kansrijke positie werd gebracht. De aanvaller schoot echter gehaast naast. Trainer John Stegeman probeerde met het inbrengen van Simon Cziommer en Denni Avdic een beslissing te forceren. Uitgerekend die spelers speelden een hoofdrol bij de openingstreffer van de thuisploeg. Cziommer gaf de bal na 76 minuten zo nauwkeurig voor dat Avdic de bal voor het inkoppen had (1-0).

Het antwoord van FC Utrecht liet slechts vier minuten op zich wachten. Sébastien Haller, gehuurd van Auxerre en vorige week goed voor vier doelpunten tegen FC Dordrecht, bewees opnieuw zijn waarde voor zijn nieuwe club (1-1). Na de tweede gele kaart van Jeroen Veldmate in de 83ste minuut dacht FC Utrecht nog even aan een overwinning. Verder dan mislukte doelpogingen van Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub kwamen de bezoekers niet.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! Een puntendeling in Almelo. Beide teams zullen daar niet helemaal tevreden mee zijn.

Bedankt voor het volgen van de live. Morgen zijn we terug.

FC Utrecht drukt, maar komt niet tot scoren. Ayoub schoot zojuist hard, maar Castro bracht redding. Paniek!

Tweede gele kaart Jeroen Veldmate! Wat een domper voor Heracles, net nadat er voor de derde keer is gewisseld. De kaart werd makkelijk gegeven. Ze moeten met tien man verder.

Brahim Darri wordt vervangen door Jaroslav Navratil. Stegeman besluit zijn laatste wissel in te brengen.

GOAL! 1-1 FC Utrecht! Het duel brandt los! Het is Sébastien Haller weer. Hij controleert de voorzet van Duplan. Vervolgens kapt en draait hij zich vrij en haalt uit. Prima treffer.

Mark Diemers wordt vervangen door Gevero Markiet. Het antwoord van Rob Alflen?

GOAL! 1-0 Heracles! Invaller Cziommer zet de bal perfect op maat voor het doel. Voor killer Denni Avdic is het een koud kunstje om binnen te koppen. Hij stond helemaal vrij.

Volledig scherm
© anp

Wout Weghorst wordt vervangen door Denni Avdic.

Kort na de wissel komt FC Utrecht-spits Haller vliegend naar de bal. Zijn hoofd kan er net niet bij. Kleine mogelijkheid.

Een kans! En wat voor één! Darri draait zichzelf knap vrij, maar schiet voorlangs.

Het duel krijgt een opleving. Zowel FC Utrecht als Heracles Almelo versnellen in de richting van het vijandelijke doel. Ook de supporters produceren meer decibel.

Heracles staat er niet best voor in de Eredivisie, toch kunnen we weinig aanvallende intenties ontdekken bij de ploeg van Stegeman. FC Utrecht probeert het wel, maar doorbreekt de verdedigende linies niet.

Iliass Bel Hassani wordt vervangen door Simon Cziommer. De ene creatieve middenvelder wordt vervangen door de andere.

Na rust hebben we nog geen kansen kunnen waarnemen. Beide ploegen houden elkaar in de greep. Cziommer moet daar zo waarschijnlijk verandering in brengen.

Gele kaart Jeroen Veldmate. Hij stopt Amrabat niet volgens de regels.

Tommy Oar wordt vervangen door Danny Verbeek.

Heracles en Utrecht maken er vooralsnog geen voetbalfeest van. Het tempo is laag, het spel slordig en het publiek rustig. De teams zijn in een patstelling terechtgekomen.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Utrecht zoekt voor de 14de keer dit seizoen met 0-0 de kleedkamers op voor de rust. Alleen Excelsior kwam dit seizoen vaker niet verder dan een 0-0 bij rust dit seizoen: 15.

Tweede helft begonnen. Beide ploegen schieten niets op met een punt, daarom hopen we op flitsende aanvallen in de komende 45 minuten.

Einde tweede helft! AZ wint in Deventer!

Einde eerste helft. Hopelijk valt er na de thee meer te genieten.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
58%
42%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
7
10
Vrije trappen
16
7
Overtredingen
7
12
Buitenspel
1
4
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
1
10
Gered door de doelman
8
1
Schoten naast
6
10
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven