Ruben Kluivert (17) is trots op het shirt van zijn nieuwe club.
Volledig scherm
Ruben Kluivert (17) is trots op het shirt van zijn nieuwe club. © Instagram.com/justink_

FC Utrecht hengelt Kluivert-telg binnen

De Kluivert-fabriek blijft leveren. Met Justin heeft Patrick al een zoon die het tot profvoetballer geschopt heeft en nu gaat ook Ruben (17) een serieuze kans wagen. FC Utrecht heeft de verdediger overgenomen van de Amsterdamse amateurclub AFC.

Door Tim Reedijk

Kluivert zette vandaag zijn handtekening op de club, waar hij volgend seizoen zal aansluiten bij de FC Utrecht Academie. Hijzelf maakte zijn transfer vandaag wereldkundig met een bericht op Instagram. Even later feliciteerde ook broer Justin – Ajacied en international – Ruben met zijn transfer. ,,Het begin van iets groots”, aldus de aanvaller.

Ruben Kluivert speelde in de jeugd van AFC als verdediger, waar hij opviel bij meerdere eredivisieclubs. Ook AZ hengelde eerder naar zijn diensten. Met zijn stap naar een profclub gaat Ruben zijn gezin achterna. Vader Patrick bereikte de wereldtop bij Ajax en FC Barcelona en kwam veertig keer tot scoren voor Oranje. Broer Quincy (20) speelt bij Jong Vitesse, Justin (18) maakt indruk bij Ajax en debuteerde onlangs in Oranje. Rubens jongste broertje, Shane (10), speelt in de jeugdopleiding van FC Barcelona en houdt zich eveneens bezig met het schrijven van kookboeken.

Shane Kluivert straalt na het ondertekenen van zijn Nike-contract, vader Patrick is trots op hem.
Volledig scherm
Shane Kluivert straalt na het ondertekenen van zijn Nike-contract, vader Patrick is trots op hem. © RV
Justin Kluivert vervangt Memphis Depay voor zijn debuut bij Oranje.
Volledig scherm
Justin Kluivert vervangt Memphis Depay voor zijn debuut bij Oranje. © ANP Pro Shots