Volledig scherm
Adrián Dalmau. © BSR Agency

FC Utrecht hervat competitie met Dalmau en Zoet in de basis

Herstart eredivisieDe grote doelstelling voor deze winterstop was bij FC Utrecht om Adrián Dalmau klaar te stomen voor de competitiehervatting. Het goede nieuws is dat de club daarin is geslaagd, de Spanjaard staat morgen aan de aftrap tegen PEC Zwolle.

Op het trainingskamp hoopte trainer John van den Brom met een fitte groep de laatste conditionele stappen te zetten, maar niets is minder waar. In de enige oefenwedstrijd op de laatste dag van het trainingskamp, die met 4-3 werd gewonnen van Bayer Leverkusen, viel bijkans de hele as geblesseerd uit. 


Willem Janssen, Adam Maher en Maarten Paes moesten zich laten wisselen in de eerste helft. Janssen is inmiddels fit, Maher haalt de wedstrijd tegen PEC niet maar heeft geen ernstige blessure. En Paes is langdurig uit de roulatie met een schouderblessure. En precies daarom ontstond deze week de verrassende huurdeal tussen PSV en FC Utrecht over Jeroen Zoet, die morgen debuteert tegen PEC Zwolle.

Behalve Maher en Paes mist Van den Brom ook de geschorste Justin Hoogma, Justin Lonwijk (blessure), Simon Makienok (ziek), Bart Ramselaar en Jean-Christophe Bahebeck (nog niet wedstrijdfit). Aan de fitte groep waar Van den Brom op hoopte, is flink getornd. Maar Dalmau kan wél starten.

Bekijk hier het interview met de kersverse FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet