Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
6
  • Johnatan Opoku 18'
  • Patrick Joosten 41'
  • Riechedly Bazoer 22' 53'
  • Danny Post 61'
  • Sean Klaiber 63'
  • Sander van de Streek 69'
  • Michiel Kramer 88'

FC Utrecht houdt huis in Venlo

Bazoer uitblinkerFC Utrecht blijft maar presteren in de eredivisie. Na een aanvankelijk moeizaam begin nam Riechedly Bazoer zijn ploeg bij de hand, waarna het murw gebeukte VVV-Venlo alleen maar kon toekijken hoe de Utrechters verder uitliepen (2-6).

Door Tim Reedijk

Ooit prijkte zijn naam bovenaan de lijstjes van FC Barcelona, in de headlines van Spaanse kranten, op de plekken waar nu de namen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt staan. Bazoer, nog altijd pas 22, speelde vandaag in het shirt van FC Utrecht in het bescheiden cultstadionnetje De Koel in Venlo.

Maar in het roodwit van FC Utrecht groeit zijn status zienderogen. Bazoer weet ook dat hij nog pak ‘m beet tien wedstrijden heeft om zich in de kijker te spelen, om met een goed gevoel terug te keren bij VfL Wolfsburg en daarna de juiste stap in zijn beschadigde loopbaan te zetten. Zijn huidige trainer Dick Advocaat is ervan overtuigd dat Bazoer nog altijd potentieel Oranje-materiaal is.

Volledig scherm
Uitblinker Riechedly Bazoer draait weg bij Patrick Joosten. © BSR Agency
Volledig scherm
Joris van Overeem. © BSR Agency

De laatste weken zette hij het spel van FC Utrecht steeds meer naar zijn hand. Vandaag schoot hij zijn ploeg twee keer langszij, nadat VVV tweemaal op voorsprong was gekomen via Johnatan Opoku en een fraai doelpunt van Utrecht-huurling Patrick Joosten. Na de 2-2 van Bazoer vroeg in de eerste helft nam FC Utrecht de controle volledig over. Eerst leek de oud-Ajacied zijn hattrick te voltooien, maar zijn vrije trap belandde op de paal. FC Utrecht schroefde de productie op toen Danny Post een voorzet van Sean Klaiber achter zijn eigen doelman Lars Unnerstall werkte. Diezelfde Klaiber besliste de wedstrijd na een fraaie solo en Sander van de Streek en invaller Michiel Kramer hielpen FC Utrecht naar de zoveelste riante uitzege op rij (1-5 tegen Heracles en 0-4 tegen NAC Breda).

FC Utrecht blijft voor het achtste duel op rij ongeslagen, evenaart haar clubrecord van vier zeges in uitwedstrijden op rij en nadert nummer vier Feyenoord op één punt. De Rotterdammers hebben wel een duel minder, zij spelen morgen thuis tegen sc Heerenveen.

Volledig scherm
Jean-Christophe Bahebeck. © BSR Agency
Volledig scherm
Dick Advocaat. © BSR Agency