Volledig scherm
© AFP

FC Utrecht kan Jaap Stam vergeten

De naam Jaap Stam viel nadrukkelijk in de Galgenwaard als nieuwe trainer van FC Utrecht, maar de kans dat de voormalig international de weggestuurde Jean-Paul de Jong inderdaad opvolgt, lijkt inmiddels minimaal. 

Volledig scherm
Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen. © ANP

Door Mikos Gouka

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam wil bevestigen noch ontkennen of Jaap Stam door hem is uitgenodigd voor een gesprek, maar de voormalig trainer van Reading staat zelf in elk geval niet te springen om na zijn avontuur in Engeland terug te keren naar een club in Nederland. Bovendien wil hij bij zijn volgende klus heel graag zijn beide assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati meenemen.

FC Utrecht heeft met Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys trainers in dienst met langlopende contracten. Door het vertrek van Luc Nijholt, die er voor zijn gevoel maar een beetje bij hing in Utrecht, is er eventueel wel ruimte voor één nieuwe assistent.

Bij FC Utrecht hebben ze in elk geval nog tijd nodig om iemand vast te leggen. Eigenaar Frans van Seumeren wil bij voorkeur een grote naam binnen hengelen bij zijn club. Intern verwachten ze dat de eerstvolgende competitiewedstrijd, op zondag 16 september thuis tegen FC Emmen, Dijkhuizen en zijn rechterhand Kruys nog op de bank zitten van de huidige nummer elf van de eredivisie.

Maar niet lang daarna zal er toch een bekende trainer op de bank zitten, een oefenmeester ook die één assistent mag meenemen naar de club. De spoeling is echter dun. Door de namen van Fred Rutten en Mario Been, voormalig trainers van Feyenoord, kan bijvoorbeeld een streep. Rutten ligt vast bij Maccabi Haifa, Been is gelukkig in zijn rol als analist bij FOX Sports. Twee voormalig trainers van Ajax zijn eveneens niet beschikbaar. Frank de Boer liet eerder al weten in dit stadium van zijn loopbaan niet naar FC Utrecht te willen, hetzelfde geldt voor Peter Bosz die sinds zijn ontslag bij Borussia Dortmund rustig in de wachtkamer heeft plaatsgenomen.  

Kijk hier naar de reacties op het ontslag van Jean-Paul de Jong:

Volledig scherm
Frans van Seumeren. © anp