Volledig scherm
Stadion Galgenwaard van FC Utrecht. © pro shots

FC Utrecht krijgt primeur nieuw kaartjessysteem

FC Utrecht heeft de primeur van een nieuw kaartjessysteem. Als eerste club in het betaalde voetbal gaat het de software van SR04 gebruiken. De andere 27 clubs uit eredivisie en Jupiler League en voetbalbond KNVB volgen later. Voor het einde van het kalenderjaar moet de overstap zijn afgerond.

FC Utrecht zegt bij proeven met het nieuwe ticketingsysteem nog niet tegen kinderziektes te zijn aangelopen. Het grootste voordeel voor supporters moet de mogelijkheid worden om zelf een stoeltje uit te zoeken. Houders van een seizoenkaart kunnen bovendien kijken of er bij hen in de buurt voor een thuiswedstrijd een plek vrij is voor een extra kaartje.

In het nieuwe systeem wordt het mogelijk de kaarten meteen te printen. Wie niet de beschikking heeft over een printer, kan voor 1,50 euro de tickets laten opsturen. Kaarten kunnen voortaan niet meer bij een verkooppunt van Ticketbox worden gekocht.

Fans krijgen de kans om adresgegevens zelf aan te passen. Deze wijzigingen worden direct in het systeem van de club doorgevoerd.SR04 komt uit de koker van ESB & TSB, een bedrijf dat al langer de ticketing voor musea en theaters verzorgt.