Volledig scherm
Adrian Dalmau bij zijn presentatie in Galgenwaard, waar hij nog geen minuut speelde. © Foto Ruud Voest

FC Utrecht maakt zich op voor entree Dalmau

Adrián Dalmau sluit zondag normaal gesproken aan bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht, dat om 14.30 uur thuis tegen VVV-Venlo speelt. Al is een basisplaats nog geen optie.

Het is een vreemd eredivisieweekend voor FC Utrecht. Medekoplopers Ajax, PSV en AZ zijn vrij, waardoor FC Utrecht met Sparta en Vitesse (allen zeven punten) om de koppositie strijdt. Natuurlijk, we gaan pas naar de vierde wedstrijd toe, maar de competitiestart wordt in Galgenwaard als geslaagd beschouwd.

Met VVV-Venlo in eigen huis wacht een haalbare kaart. ,,Ik verwacht een heel verdedigende tegenstander die niet schroomt om heel compact in eigen zestien te spelen. Als ze dat thuis al doen tegen Ajax verwacht ik dat hier zondag ook”, aldus trainer John van den Brom.

Dalmau

Volledig scherm
Adrian Dalmau in dienst van Heracles Almelo, waar hij een revelatie werd wat hem een transfer naar FC Utrecht opleverde. © BSR Agency

Zijn reservebank krijgt een kwaliteitsinjectie. ,,Het is positief dat Adrián Dalmau normaal gesproken kan aansluiten”, vertelt Van den Brom. ,,Hij is fit, heeft geen last en kan alles doen. Net als Jean-Christophe (Bahebeck, red.) heeft hij de hele week qua training volledig ingevuld. Maar hij komt van ver. Heeft vakantie gehad en de hele voorbereiding gemist. Dan moet je geduldig zijn met dat soort jongens die je nieuw haalt, in een nieuwe omgeving, met een andere manier van trainen en een andere ondergrond.”

Van den Brom beslist morgen of Bahebeck, die een gebroken voorbereiding afwerkte, zondag al bij de groep zit of volgende week pas. Patrick Joosten was vandaag ziek, maar de Amersfoortse trainer verwacht hem er morgen gewoon bij op de afsluitende training. Simon Makienok, Joris van Overeem, Sander van de Streek en Justin Lonwijk ontbreken zondag.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.