Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

FC Utrecht met fitte groep naar pittige seizoensopener

FC Utrecht reist morgen met een fitte groep af naar Eindhoven voor de eerste competitiewedstrijd tegen PSV. Een handvol spelers is nog niet in staat om de volle 90 minuten te spelen, maar het leeuwendeel is klaar voor de historisch gezien bijna onmogelijke confrontatie.

Simon Makienok is één van de spelers die nog niet de volledige wedstrijd kan spelen. Na zijn blessure die hem vorig jaar bijna het hele seizoen langs de kant hield, bouwt de Deen nog steeds op naar complete wedstrijdfitheid. In de voorbereiding kreeg hij een kleine tegenslag. Dat gold ook voor Gyrano Kerk, die in de oefenwedstrijd tegen Portsmouth (1-1) geblesseerd uitviel. Ook hij gaat geen 90 minuten maken.

Andere spelers die nog niet in staat zijn voor een compleet duel zijn Patrick Joosten en aanwinsten Nicolas Gavory en Emil Bergström. De laatste twee hebben maar een kort gedeelte van de voorbereiding meegedraaid bij FC Utrecht. Maar, zo stelde hoofdtrainer Jean-Paul de Jong vanmorgen, alle vijf ‘kunnen wel een bijdrage leveren aan de wedstrijd’. Wie er niet bij is, is assistent Luc Nijholt. Zijn vertrek bij de club werd vanmorgen bekend na onvrede over zijn rol

FC Utrecht zal in goeden doen moeten zijn om een resultaat te halen bij de landskampioen. PSV won de laatste 22 thuiswedstrijden (!) van FC Utrecht en is al 37 thuiswedstrijden ongeslagen tegen de bezoekers. Op 25 oktober 1980 lukte FC Utrecht het voor het laatst om te winnen (2-3). Leo van Veen, Ton de Kruyk en Gerard van der Lem scoorden toen.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”