Volledig scherm
Simon Makienok (r) viert feest met Sean Klaiber na zijn doelpunt tegen FC Valletta in de voorronde van de Europa League. © Pro Shots

FC Utrecht naar play-offs zonder revaliderend spitsentrio

Jean-Christophe Bahebeck, Simon Makienok en Patrick Joosten zijn volgens trainer Jean-Paul de Jong geen optie meer voor FC Utrecht in de play-offs. Het trio maakt stappen in hun revalidatieprocessen, maar is niet op tijd wedstrijdfit.

Door Tim Reedijk

Dat betekent dat De Jong het moet doen met de selectie zoals die nu is. Topscorer Zakaria Labyad kampt nog met voetklachten en trainde vandaag niet mee. Hij is een twijfelgeval voor het duel met VVV-Venlo. ,,Met het oog op de play-offs wil ik met die voet geen risico mee nemen”, stelde hij vandaag. ,,Ik hoop dat ik kan spelen. Of ik denk ‘laat maar zitten’ als ik nog last heb? Ja.”

Yassin Ayoub keert wel weer terug bij FC Utrecht. Hij was ziek aan het begin van de week, maar heeft gisteren voor het eerst weer getraind en deed ook vandaag volop mee. Verder is Ramon Leeuwin terug, die twee weken ontbrak door klachten aan zijn lies.

VVV-thuis is het laatste affiche voordat de play-offs woensdag van start gaan. ,,We willen zondag die vijfde plek veiligstellen”, vertelt De Jong. ,,Verder wordt zondag de speler van het jaar gekozen. Het is goed om te zien hoe het publiek ons team waardeert. Des te mooier dat we zondag de vijfde plek kunnen veilig spelen en bovendien zicht hebben op een fitte groep, met opties. Van daaruit willen we ons richten op de play-offs.”

De reeks van zes wedstrijden zonder winst moet zondag worden doorbroken, vindt ook Labyad. ,,Dat is een plicht naar ons toe, naar de club en de supporters. Zondag moeten we het echt laten zien."

Volledig scherm
Zakaria Labyad. © Ronald Hoogendoorn