Volledig scherm
© anp
1
EINDE
4
  • Jorn Vancamp 83'
  • Sander van de Streek 13' 63'
  • Mark van der Maarel 57'
  • Zakaria Labyad 90'

FC Utrecht pakt derde zege op rij bij zwak Roda JC, De Jong evenaart record

FC Utrecht heeft op eenvoudige wijze drie punten bij mogen schrijven. Met de derde zege op rij (1-4 bij Roda JC) heeft Jean-Paul de Jong Ton du Chatinier achterhaald als enige trainer van FC Utrecht die in zijn eerste zeven duels ongeslagen bleef.

Nabeschouwing

Door Ard Schouten

De zege tegen het armetierige Roda JC kwam moeilijker tot stand dan de uitslag doet vermoeden, maar was wel meer dan verdiend. Vooral omdat er in het Parkstad Limburg Stadion maar één ploeg was die wilde en vooral durfde te voetballen, en dat was niet de thuisploeg.
De tactiek die trainer Robert Molenaar voor zijn Roda JC had uitgedokterd was ingegeven door slechts één woord; angst. Hij posteerde vijf man in zijn defensie. En dan krijg je wat er vaak gebeurt als spelers dat niet gewend zijn. Iedereen kijkt naar iedereen bij de opbouw en de rest van de ploeg gaat mee achteruit lopen.

Utrecht, dat wist dat de Limburgers een bus zouden parkeren, vond al rap een gat in de defensie van de thuisploeg. Dankzij Mateusz Klich die met een heerlijk balletje Sander van Streek bediende, die met een lobje Hidde Jurjus verschalkte. Waar heel Roda twijfelde of de inzet achter dat lijn was - dat was-ie - was arbiter Lindhout resoluut: 0-1. Het noopte Roda enigszins uit zijn schulp te kruipen, maar heel machtig zag het er allemaal niet uit wat de thuisploeg - vechtend tegen degradatie - liet zien.

Volley
Utrecht op zijn beurt hanteerde een veels te laag tempo om het kwaliteitsverschil nog voor rust uit te bouwen. Na rust was het wel rap raak. Met verdediger Mark van der Maarel die met een snoeiharde volley de 0-2 op het scorebord zette. Met Van de Streek's tweede was het eenzijdige duel na 63 minuten definitief beslist, al deed Roda nog wel éénmaal iets terug via Jorn Vancamp. Een hoogstandje van Zakaria Labyad zette de Utrechtse teller op vier (1-4).
Dus kan de winnende trainer Jean-Paul de Jong - na vier remises en drie zeges - op recordjacht tegen FC Twente, dat zondag in Galgenwaard de volgende tegenstander is. Met minimaal een punt heeft De Jong Du Chatinier definitief uit de recordboeken.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! FC Utrecht wint met 1-4 van Roda JC en mag drie punten bijschrijven. Dit was het liveblog voor vandaag! Graag tot een volgende keer!

Doelpunt Zakaria Labyad! Daar is hij dan. Hij was er al eventjes naar op zoek: 1-4.

Doelpunt Jorn Vancamp! Kan het nog? Invaller Vancamp scoort en doet iets terug namens de thuisploeg. Zijn vierde goal in zijn laatste vijf wedstrijden! Fraaie statistieken!

Zakaria Labyad wil ook nog wel zijn doelpuntje meepikken, maar deze poging gaat over. Roda JC moet nog tien minuten door de zure appel heen bijten.

Gyrano Kerk wordt vervangen door Cyriel Dessers

Dani Schahin wordt vervangen door Jorn Vancamp

Livio Milts wordt vervangen door Gyliano van Velzen

FC Utrecht krijgt momenteel kans na kans. Zakaria Labyad is tot twee keer toe heel dichtbij. Jurjus houdt Roda JC nog enigszins op de been.

Volledig scherm
© anp

Gele kaart Henk Dijkhuizen

Doelpunt Sander van de Streek! En dat is drie voor FC Utrecht! De wedstrijd lijkt gespeeld, Van de Streek met zijn tweede: 0-3!

En ook de aanvoerder van FC Utrecht wordt vervangen. Willem Janssen heeft teveel last en wordt vervangen door Dario Dumic

Eerste wissel bij Roda JC, aanvoerder Ard van Peppen wordt vervangen door Maecky Ngombo

Doelpunt Mark van der Maarel! Schitterende goal! Kerk en Labyad combineren zich een weg richting het doel van Jurjus. De poging van Labyad wordt in eerste instantie nog gekeerd, maar Van der Maarel neemt de bal vol op de volley en noteert de 0-2!

Ai! Willem Janssen komt verkeerd neer en lijkt een forse blessure op te lopen. Hij lijkt toch verder te willen.

Tweede helft begonnen! Roda JC heeft minimaal een goal nodig om een resultaat over te houden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Gaat dat lukken? Volg het hier!

Einde eerste helft

Het wordt Labyad! Schitterende vrije trap, maar Jurjus met een net zo schitterende redding. Wat scheelt het!

Vrije trap FC Utrecht. Gevaarlijke positie, vlak voor de rust. Wordt het Ayoub of wordt het Labyad?

Kansje voor Roda JC, maar Schahin produceert een afzwaaier.

Noodgedwongen wissel bij FC Utrecht! Rico Strieder wordt vervangen door Urby Emanuelson

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Welkom in de liveblog van Roda JC - FC Utrecht! Om 12.30 uur is de aftrap in Kerkrade. Mis hier niets!

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
38%
62%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
3
10
Vrije trappen
15
7
Overtredingen
7
10
Buitenspel
0
6
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
2
11
Gered door de doelman
7
2
Schoten naast
7
2
Terug naar boven

Opstelling

5-3-2
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven