Simon Gustafson.
Volledig scherm
Simon Gustafson. © ANP Pro Shots

FC Utrecht pikt Gustafson op bij Feyenoord

Simon Gustafson maakt de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht. De Zweedse middenvelder tekent een contract voor vier jaar en moet het vertrek van Yassin Ayoub naar Feyenoord opvangen.

Door Tim Reedijk

Feyenoord hoopte Gustafson aan een buitenlandse club te verkopen. De 23-jarige Zweed sprak eerder al uit meerdere ‘mooie’ aanbiedingen te hebben ontvangen, waarvan die van FC Utrecht het meest concreet was. De club speelt met de komst van Gustafson in op het vertrek van Yassin Ayoub (Feyenoord), Zakaria Labyad (Ajax) en de terugkeer van huurling Mateusz Klich naar Leeds United. Gustafson lijkt een directe versterking voor de positie van Ayoub, links op het middenveld. De nummer 10-positie wordt dit seizoen met overtuiging bezet door Sander van de Streek.

Feyenoord nam Gustafson in 2015 voor 1,5 miljoen euro over van Häcken. Hij liet bij vlagen mooie dingen zien in zijn debuutseizoen, maar doorbreken deed hij nooit. In het Rotterdamse kampioensjaar bleef zijn bijdrage beperkt tot twee invalbeurten. Dit seizoen speelde hij op huurbasis bij het gedegradeerde Roda JC, waar hij indruk maakte met elf goals en acht assists in alle competities. Zijn contract in Rotterdam-Zuid loopt nog door tot 2019.

Eerder legde FC Utrecht al Joris van Overeem van AZ vast, die op elke positie op het middenveld uit de voeten kan behalve op de nummer 6-positie.